Kunstcentrum Tholen  is een educatieruimte waar onderwijs wordt gegeven in beeldende vorming. Hier kan men cursussen volgen in schilderkunst en grafische technieken zoals: olieverf, acryl, aquarel, tekenen en etsen. De lessen worden gegeven door bevoegde leraren met jarenlange ervaring : francesco antonietti en andrea cook.

Er zijn cursussen voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast is er een expositie van schilderijen en etsen. Tevens wordt de ruimte benut als atelier voor het maken van werk in opdracht. Ook is er een winkeltje met etsen en kleine schilderijtjes bedoeld als cadeau of aandenken. Het zijn kleine persoonlijke kunstwerkjes, veelal met Zeeuwse taferelen.

Er is een zithoek waar men gebruik kan maken van boeken over schildertechnieken en ook over kunsthistorie.

Kunstcentrum Tholen is ruim 12 jaar actief op Tholen als volledig onafhankelijke instelling en werkt nauw samen met Atelier28 ( Botermarkt 1 ).  Het Centrum bevindt zich in de Hoogstraat 28 : telefonisch bereikbaar op nummer 06-38904426 en is open iedere zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur, bovendien is er dan voor alle cursisten de mogelijkheid voor vrij schilderen ( geen kosten, wel gratis koffie of thee).

zie:  www.atelier28.net

NB :Vanaf 1 mei 2019 is het Centrum verhuisd naar : Lange Noordstraat 44 te Middelburg openingstijden : do t/m zat 12.00-18.00 uur en eerste zondag van de maand 11.00-17.00 uur