Francesco Antonietti, geboren op 14 december 1950 te Aerdenhout, studeerde af in de vakken Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Akademie te Eindhoven. Momenteel woont en werkt hij in Tholen, in Atelier28 en KunstCentrum Tholen ( tel. 06-38904426). Het is een schilderachtig stadje in Zeeland.

Aanvankelijk specialiseerde hij zich in het illustreren van boeken (o.a. 'Dromende Werkelijkheid') en gedichtenbundels (o.a. 'Van Dichtbij').

Sinds 1976 legt hij zich intensief toe op het etsen en geeft in Tholen o.a cursussen in deze grafische techniek.

 'Een heerlijke techniek met een vleugje mystiek; de combinatie van technische aspecten en artistieke mogelijkheden spreekt mij aan. Etsen is zeer arbeidsintensief en er kan van alles misgaan; dat is tegelijkertijd ook de charme.' Tot nu toe heeft hij 160 verschillende etsplaten vervaardigd, in opdracht van bedrijven (o.a. vd Bergh en Jurgens Rotterdam, Garoeda, HTM Den Haag, van Namen Notenimport, Beckering accountants, Holland Village Nagasaki), gemeenten (o.a. Huizen, Tholen, Noordwijkerhout) , kunsthandels (o.a. Jesse, Bielsma, Artiframe) en stichtingen (o.a. Stichting Monnickendam, Stichting Straatkinderen, Stichting Kunstkring Holland).

Kenmerkend voor zijn werk is het gevoel voor fijne details. Naast etsen maakt hij aquarellen, pastels en olieverven, waarin hij speelsheid met technische vaardigheid samenbrengt. Ook geeft hij cursussen  in aquarel, acryl en pentekenen, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Met een contrastrijk kleurenpalet heeft hij in zijn werk een persoonlijke stijl ontwikkeld, die een sfeer van frisse directheid uitstraalt. 'Ik werk graag in opdracht; ik ervaar dat niet als een beperking. Integendeel: ik hou ervan om binnen een bepaald gegeven of een structuur te werken; voor mij is dat de uitdaging: kijken in hoeverre ik kan voldoen aan de wensen van de opdrachtgever en dan tevens daar een persoonlijk element in leggen. Het is een balanceren, een vinden van evenwicht.