Francesco Antonietti, geboren te Aerdenhout, studeerde af in de vakken Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Akademie te Eindhoven. Momenteel woont hij in Middelburg en exposeert regelmatig in Atelier28  ( tel. 06-38904426 ). Middelburg is een schilderachtige en culturele stad met vele bezienswaardigheden.

Aanvankelijk specialiseerde hij zich in het illustreren van boeken (o.a. 'Dromende Werkelijkheid') en gedichtenbundels (o.a. 'Van Dichtbij').

Sinds 1976 legt hij zich intensief toe op het etsen. 

 'Een heerlijke techniek met een vleugje mystiek; de combinatie van technische aspecten en artistieke mogelijkheden spreekt mij aan. Etsen is zeer arbeidsintensief en er kan van alles misgaan; dat is tegelijkertijd ook de charme.' Tot nu toe heeft hij 160 verschillende etsplaten vervaardigd, in opdracht van bedrijven (o.a. vd Bergh en Jurgens Rotterdam, Garoeda, HTM Den Haag, van Namen Notenimport, Beckering accountants, Holland Village Nagasaki), gemeenten (o.a. Huizen, Tholen, Noordwijkerhout) , kunsthandels (o.a. Jesse, Bielsma, Artiframe) en stichtingen (o.a. Stichting Monnickendam, Stichting Straatkinderen, Stichting Kunstkring Holland).

Sinds 2003 legt hij zich toe op zeegezichten en duin-taferelen in olieverf. Er is een serie van 40 schilderijen gemaakt op klein formaat, die de zee weergeven in diverse hoedanigheden.

Ook stillevens op formaat 80x80cm genieten zijn aandacht.

Kenmerkend voor zijn werk is het gevoel voor fijne details. Opvallend is hoe hij speelsheid met technische vaardigheid samenbrengt. 

Met een contrastrijk kleurenpalet heeft hij in zijn werk een persoonlijke stijl ontwikkeld, die een sfeer van frisse directheid uitstraalt.