Informatie over de cursus tekenen en schilderen:

Kunstcentrum Tholen biedt een volledig programma cursussen aan:

PROGRAMMA febr/maart 2019 CURSUSSEN:

keuze uit:
 

-cursus  Schilderen met AQUAREL & tekenen:

start: 

 vrijdagochtend 8 feb (10.00-12.00)


-cursus  ACRYL/ OLIEVERF schilderen:
start: woensdag 6 febr (19.30-21.30)

 

-cursus  Etsen maken :  iedere zaterdag 11.00-13.00 uur 

Bovendien: voor alle deelnemers : VRIJ SCHILDEREN : IEDERE ZATERDAG (gratis) vanaf 13.30 uur

telefoon: 06-38904426. Natuurlijk kunt u ook reageren via e-mail. Ook kunt u hier terecht voor meer informatie.

 

Voor wie is de cursus tekenen en schilderen bedoeld?  Deze cursus is bedoeld voor beginners en voor degenen die al enige ervaring hebben. Het is niet aan leeftijd gebonden. Vaak hoor je zeggen : Ik kan niet tekenen of schilderen! Wel, vandaar deze cursus, want het is te leren. Natuurlijk zijn er verschillen in aanleg : de een gaat het gemakkelijker af, of heeft er meer gevoel voor dan een ander. Maar belangrijk is dat je zelf, stap voor stap, vooruitgang merkt. De cursus is niet ingewikkeld en wordt als ontspannend ervaren.

Hoe groot is de groep? Iedere cursus heeft ongeveer 15 deelnemers, zodat persoonlijke begeleiding ook werkelijk mogelijk is, ook al omdat we de cursus geven met twee leerkrachten. Het werken in kleine groepen heeft voordelen. Je leert ook veel van hoe iemand anders werkt.

Kan ik in 8 lessen leren tekenen en schilderen? Zeker zul je niet als een nieuwe Rembrandt de cursus afsluiten. Maar om te beginnen leer je in die 8 lessen heel vlot alle basisprincipes. Je leert de materialen kennen, kleuren mengen, je leert op een andere manier te kijken, aan de orde komen als onderwerp onder andere: landschappen, stilleven, bloemen, modeltekenen, stadsgezichten. Binnen die onderwerpen leer je technieken als: de kunst van het weglaten, hoe krijg ik diepte in mijn werk, hoe teken ik glas-hout-doek, durven fouten te maken, gebruik maken van het onverwachte, hoe kan ik het werk interessant en boeiend maken? De lessen zijn zo opgebouwd, dat alles aan de orde komt in een logische volgorde. Bovendien zijn alle cursisten welkom iedere zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur in het KunstCentrum om vrij te schilderen en voor desgewenst tips, adviezen en begeleiding en thee of koffie! (geen kosten)

Wanneer wordt de cursus gegeven?  U kunt kiezen uit een woensdagavond (acrylverf) of een vrijdagochtend (10.00-12.00) tekenen en aquarel. Het gaat om 8 lessen, dus een cursus bestrijkt zo'n twee maanden.De avondcursussen zijn van 19.30 tot 21.30 uur en  worden gegeven in Kunstcentrum Tholen. Mocht u ooit een of meer lessen moeten missen dan kunt u die inhalen op andere dagen, zonder extra kosten. Bovendien: iedere zaterdag tussen 13.30 en 16.00uur vrij schilderen voor alle cursisten. De vervolg-cursussen voor gevorderden zijn steeds op een maandagavond en een donderdagavond

Wat kost een cursus?  De cursusbijdrage is 125 euro (behalve de cursus etsen maken). Het kan zijn dat u nog enkele materialen moet aanschaffen, afhankelijk van wat u al heeft. Een basispakket van kwalitatief goede materialen kost ongeveer 30 euro en kunt u desgewenst aanschaffen tijdens de eerste les. (verf, penselen en aquarelpapier, schilderdoek). Een enkele les is mogelijk: zogenaamde tiplessen. Deze kosten 35 euro per les van 2 uur.

Wat is het karakter van de cursus?  De hele cursus is gericht op het zelf ervaren: dus geen droge theoretische weetjes, maar aan de slag en terwijl u bezig bent, krijgt u persoonlijke aanwijzingen in een niet-schoolse sfeer, ieder op zijn niveau. Het eerste deel is meer gericht op het Tekenen omdat dat de basis is; je leert op een andere manier kijken. Verder worden technieken voorgedaan. Dan is er een 10 minuten thee- / koffiepauze. Het tweede deel van iedere les is meer gericht op het schilderen waarbij u hulp krijgt. Het is prettig om in een kleine groep te werken; u heeft geen huiselijke verantwoordelijkheden (telefoon e.d.) en kunt zich goed concentreren en ontspannen tegelijk.

Waarom zou ik de cursus gaan volgen?  Er zijn vele redenen voor aan te wijzen. Het kan zijn om iets nieuws te ontdekken, waar u uw hart kunt inleggen. Iemand die geniet van tekenen en schilderen heeft de ervaring dat de tijd vliegt, of eigenlijk stil lijkt te staan, u leert op een andere manier te kijken, het ontwikkelt uw intuitie, het geeft eenvoudigweg plezier. Ook goed om eens te praten met iemand die de cursus al gevolgd heeft.

Is er een vervolg op deze basiscursus?  Wanneer vanuit de verschillende basiscursussen een groep verder wil, dan is er een mogelijkheid om een vervolgcursus te organiseren op een maandagavond of een donderdagavond. Bij deze cursus bepalen de deelnemers zelf zowel het onderwerp als de techniek (dus ook acryl, potlood, pen, pastel of olieverf is mogelijk). Individuele hulp en aanwijzingen binnen de specialisatie die u zelf heeft gekozen, zijn de belangrijkste elementen in deze cursus voor gevorderden. 

Hoe kan ik me opgeven voor de cursus? U kunt zich opgeven via 

tel: 06-38904426 of email